DOI VETERANI DIN MOLDOVA AU PLECAT LA BEIJING PENTRU A PARTICIPA LA MANIFESTĂRILE DEDICATE VICTORIEI ASUPRA AGRESORILOR JAPONEZI
2005/08/31

Veteranii Vladimir Polikarpov si Nikolai Kovalenko împreuna cu soţiile lor au plecat astăzi pentru a participa la manifestările prilejuite de împlinirea a 60 de ani de la victoria asupra agresorilor japonezi si a fascismului. Acţiunile respective vor fi organizate de către Republica Populară Chineză si vor avea loc în perioada 31 august - 8 septembrie a.c..
Peste o mie de veterani ai armatei sovietice şi veterani din alte ţări participanţi la luptele împotriva ocupanţilor japonezi, au fost invitaţi pentru a vizita China. Ei vor lua parte la manifestările ce vor avea loc, cu această ocazie, în capitala ţării, Beijing, şi în oraşele Harbin si Dalian. Partea chineză va suporta toate cheltuielile legate de deplasarea veteranilor moldoveni.
Vladimir Polikarpov şi Nikolai Kovalenko au participat, în timpul celui de al doilea război mondial, la luptele din Extremul Orient al URSS si din Nord-Estul Chinei. Ei au fost decoraţi cu medalii pentru participarea la războiul antijaponez si antifascist.

Suggest To A Friend:   
Print