Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Moldova, a participat la ceremonia de predare a lui de-al doilea lot de kituri de testare pentru COVID-19 furnizate de guvernul chinez
2020/03/31

    Pe 30 martie, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a Republicii Moldova a avut loc ceremonia de predare a celui de-al doilea lot de kituri de testare pentru COVID-19, în ajutorul Moldovei, printre cei prezenți la eveniment au fost Ambasadorul R.P. Chineze în R. Moldova, Zhang Yinghong și Ministra Sănătății a R. Moldova, Viorica Dumbrăveanu.

    În numele guvernului R. Moldova, Viorica Dumbrăveanu a mulțumit China pentru sprijinul acordat țării în lupta împotriva epidemiei, menționând că R. P. Chineză a întins o mână de ajutor Moldova într-o situație excepțională pentru a atenua necesitățile urgente în cadrul epidemiei moldovenești, întruchipând pe deplin spiritul umanitar internațional al Chinei și afecțiunea profundă a poporului chinez față de poporul nostru, iar partea moldavă adresează sincere mulțumiri pentru acest lucru. Cu ajutorul Chinei, Moldova este încrezătoare că va învinge epidemia cât mai curând.

    Ambasadorul Zhang Yinghong a declarat că epidemia se răspândește la nivel global și că comunitatea internațională ar trebui să își consolideze încrederea și să-și unească puterile pentru a lupta. Aderând la conceptul de comunitate cu un destin comun, China va continua să consolideze schimburile și cooperarea cu Moldova în domeniul prevenirii epidemiei și este dispusă să ofere asistență în limita capacității sale de a lupta împotriva epidemiei, reflectând rolul marilor puteri și contribuind la stabilitatea economică mondială.

Suggest To A Friend:   
Print