China,Prima țară care a dat o mână de ajutor Moldovei pentru asistența medicală, în contextul pandemiei cu COVID-19
2020/03/26

Pe data de 17 martie, primul lot de asistență medicală chineză acordată Moldovei pentru combaterea pandemiei COVID-19 - 1500 kituri de testare au ajuns la Chișinău.

E.S. Zhang Yinghong, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova a înmânat însuși asistența materială Doamnei Dumbrăveanu, ministrul de sănătate al Republicii Moldova. Ambasador Chinei a afirmat că virusul nu are naționalitate. Republica Moldova are nevoie să primească sprijinul și ajutorul din comunitatea internatională. Prietenul adevărat la nevoie se cunoaște. Fiind partener de prietenie al Moldovei, China este dispusă să acorde părții moldave ajutorul, să conlucreze pentru a răspunde eficient la oprirea răspândirea epidemiei, ca să promoveze împreună o comunitate umană cu un destin comun în ceea ce privește această luptă împotriva epidemiei.

Ambasadorul Chinei a mai spus că Ambasada Chinei coordonează întreprinderile chineze pentru a accelera producția și transportul ca să expedieze produsele și materiale în Moldova în cel mai scurt timp. China este prietenul sincer al Moldovei. Dorim din sufletul ca Moldova poate trece această criză cât mai rapid posibil.

Doamna ministru a susţinut că partea moldavă îi mulţumeşte sincer părţii chineze pentru acordarea materiilor de ajutor în moment de stringentă necesitate al Moldovei, ceea ce reflectă pe deplin prietenia dintre cele două popoare. Aceste materiale medicale vor fi distribuite cât mai curând posibil la spitalele profesionale pentru folosinţă.

Amintim că mai sunt în continuare alte loturi de asistență medicală oferită de Guvernul chinez, cum ar fi 1000 kituri de testare diagnostică, 100 000 de respiratoare de protecție (certificate la nivel N95), 1000 de combinezoane de protecție, 1000 de perechi de ochelari medicali, 500 de termometre cu infraroșu, botoşi, mânuși medicale etc.

Suggest To A Friend:   
Print