Ambasadorul Chinei în Moldova, Yan Wenbin a avut o discuție cu Secretar de Stat al MAIEI, Veaceslav Dobîndă
2022-01-14 00:57


Ambasadorul Chinei în Moldova, Yan Wenbin a avut o discuție, astăzi, cu Secretar de Stat al MAIEI, Veaceslav Dobîndă. Cele două părți au avut un schimb de opinii privind dezvoltarea chino-moldave, precum și colaborările în perspectiva bilaterală și multilaterală.

Ambasadorul Yan a spus că China și Moldova se bucură de o prietenie tradițională profundă. De la stabilirea relațiilor diplomatice acum 30 de ani în urmă, încrederea politică reciprocă dintre cele două țări a fost întărită în mod continuu, cooperarea în diverse domenii a continuat să se aprofundeze și s-a menținut o bună coordonare în domenii multilaterale, cum ar fi în cadrul ONU. „ În calitate de noul ambasador a Chinei în Moldova, sunt dispus să comunic îndeaproape cu dumneavoastră, să consolidăm cooperarea și să împingem relațiile bilaterale la un nivel și mai înalt.” a mai spus domul ambasador.

Domnul Secretar de Stat l-a salutat pe domnul Ambasador, și-a exprimat, de asemenea, recunoaștere pentru sprijinul Chinei pe termen lung pentru dezvoltarea economică și socială a Moldovei. Potrivit dumnealui, China este un partener de prietenie al Moldovei, iar partea moldavă este dispusă să aprofundeze cooperarea cu China în diverse domenii pentru a aduce mai multe beneficii celor două popoare.

                                                                   


Suggest To A Friend:   
Print