Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova a publicat pe site-ul Agenției de presă Infotag un articol semnat cu titlul „Ce sunt aspirația şi misiunea Partidului Comunist Chinez"
2021-06-25 22:33

La data de 24 iunie 2021, Agenția de presă Infotag a publicat un articol semnat al E.S. Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, cu titlul „Ce sunt aspirația şi misiunea Partidului Comunist Chinez?". Textul complet se găsesește mai jos:

 

Anul acesta marchează cea de-a 100-a aniversare de la înființarea Partidului Comunist Chinez. În cei 100 de ani, aspirația originară și misiunea Partidului Comunist Chinez sunt acelea de a dobândi fericirea poporului chinez, renașterea națiunii chineze și pacea și dezvoltarea întregii omeniri, care a făcut PCC să transforme dintr-un partid mic, cu doar 50 de membri, într-un partid mare cu peste 91 de milioane de membri, și să devină un partid în putere pe termen lung în cea mai populată țară din lume.

 

Partidul Comunist Chinez este asemeni unui copac mare înrădăcinat în solul societății chineze care se integrează profund cu țara și poporul. Membrii partidului joacă un rol deosebit și exemplar în toate păturile sociale ale Chinei. Sub conducerea Comitetului central al partidului, activiștii și forțele active din  toate categoriile sociale, au misiunea de a dobândi fericirea poporului și dezvoltarea țării, majoritatea din ei fiind oameni obișnuiți care, la fel, trăiesc și lucrează la un nivel de bază printre oamenii de rând.

 

Suferința profundă reînvie o națiune. Atunci când națiunea chineză întâmpină dificultăți și dezastre, Partidul Comunist Chinez mereu își îndeamnă membrii săi să fie în prima linie. În 2020, în fața pandemiei Covid-19, 39,144 milioane de membri și cadre ale Partidului Comunist Chinez, luptau în prima linie împotriva epidemiei, înfruntând toate riscurile și pericolele, pășind înainte, făcând tot posibilul pentru a proteja la maxim masele de oameni de infectare și încercând să salveze viețile celor infectați, construind, cu propria sănătate, un zid de protecție împotriva virușilor. În prezent, China a devenit una dintre cele mai bune țări din lume cu privire la prevenirea și controlul pandemiei. La 3 decembrie 2020, China a anunțat că și-a îndeplinit obiectivele și sarcinile de reducere a sărăciei. Conform standardelor actuale, aproape 100 de milioane de oameni din zonele rurale și județele sărace ale Chinei au fost scoase în totalmente din sărăcie. China a obținut o victorie completă, impresionantă și a atins obiectivele de reducere a sărăciei din Agenda ONU 2030 pentru dezvoltare durabilă, cu 10 ani înainte de termenul stabilit.

 

Poporul chinez admiră și susține din toată inima Partidul Comunist Chinez. Conducerea PCC este alegerea istoriei și a poporului. De la înființarea sa în 1921, Partidul Comunist Chinez a determinat poporul chinez să facă un salt imens pentru a deveni mai prosperi, mai puternici, iar acest fapt a schimbat situația sărăciei și slăbiciunii Chinei, realizând dezvoltarea și prosperitatea țării, fericirea și bunăstarea oamenilor. Conform sondajelor independente realizate de unele organizații internaționale cunoscute la scară globală, sprijinul poporului chinez pentru PCC și guvernul chinez s-a clasat în mod constant pe primul loc în lume, ajungând la peste 90%. Sub conducerea puternică a Partidului Comunist Chinez, poporul chinez a obținut o victorie strategică în lupta împotriva pandemiei COVID-19, iar ratele de satisfacție și sprijin pentru PCC și guvernul chinez au atins un nou nivel record.

 

Partidul Comunist Chinez a stabilit și dezvoltat în mod activ relații cu partidele politice din întreaga lume, promovând dezvoltarea sănătoasă și stabilă a relațiilor Chinei cu alte țări din lume, contribuind de asemenea la protejarea păcii mondiale, promovarea dezvoltării economice și promovarea progresului uman. Partidului Comunist Chinez nu îi pasă de diferențele de ideologie și divergențele de sisteme sociale și urmează cele patru principii de bază „independență, egalitate deplină, respect reciproc și neintervenția în treburile interne ale celorlalți" și respectă pe deplin statutul independent al partidelor altor țări și dreptul de a-și alege propriile sisteme sociale și căile de dezvoltare. Se susține că toate partidele politice, indiferent de mărime, ar trebui să se trateze reciproc în mod egal. Se crede că nici un partid nu ar trebui să-și impună propriile păreri și practici altor părți, ci dimpotrivă să respecte experiența altor partide și a oamenilor din alte țări, precum și politicile interne și externe alese în funcție de propriile condiții naționale și de partid. Afacerile interne ale țării ar trebui să fie gestionate de partidele politice fiecărei țări și nici un partid politic străin nu are voie să intervină sau să folosească relațiile interpartidare pentru a se amesteca în treburile interne ale altor țări.

 

Calea corectă și marile fapte a conducerii Partidului Comunist Chinez demonstrează spiritul internațional de a căuta pace și dreptate pentru omenire,  așa cum PCC a respirat întotdeauna și a împărtășit soarta cu oamenii din întreaga lume care au fost dornici să cunoască progresul. În prezent, PCC a stabilit diferite forme de relații de schimb și cooperare cu peste 600 de partide politice și organizații din peste 160 de țări și regiuni din lume, inclusiv Moldova. La 1 iulie anul trecut, cu ocazia aniversării a 99 de ani de la fondarea Partidului Comunist Chinez, peste 100 de partide politice din lume au expediat felicitări, lăudând cursul glorios al Partidului Comunist Chinez din ultimii 99 de ani și realizările grandioase de dezvoltare pe care le-a realizat China. Cred că sub conducerea PCC, China își va oglindi privirile spre un viitor mai luminos și va aduce noi contribuții la progresul societății umane. Anul acesta PCC marchează cea de-a 100-a aniversare de la fondare. Centenarul este exact timpul care reprezintă gloria si prosperitatea, de aceea PCC este hotărât și pe viitor să obțină realizări mari pentru națiunea chineză. Partidul Comunist Chinez va continua să ofere noi direcții, noi planuri și noi opțiuni pentru o serie de probleme majore, cum ar fi menținerea păcii mondiale, promovarea dezvoltării comune și îmbunătățirea guvernanței globale.

 

După cum a spus Xi Jinping, secretar general al Comitetului central al Partidului Comunist Chinez și președinte al statului, PCC, fiind un partid mare, ar trebuie să-și asume mai multe responsabilități, demonstrând astfel măreția sa. Ceea ce face Partidul Comunist Chinez este să lupte pentru fericirea poporului chinez, să renască națiunea chineză și să caute pacea și dezvoltarea pentru omenire. PCC a contribuit întotdeauna la pacea mondială. Sub conducerea PCC, indiferent de cât de mult s-ar dezvolta, China nu va căuta niciodată hegemonie și nu se va angaja niciodată în expansiune. PCC contribuie întotdeauna la dezvoltarea comună a lumii, din care beneficiază atât națiunea chineză, cât și oamenii altor popoare; PCC contribuie întotdeauna la schimburi culturale și la studiul reciproc al civilizațiilor lumii, și a tratat crearea civilizației oamenilor lumii cu o viziune larg deschisă. PCC este dispus să poarte discuții de cooperare cu popoarele și partidele politice din toate țările și să susțină oamenii din întreaga lume pentru a consolida schimburile culturale și a dezvolta prietenia dintre oameni.

 

China și Moldova sunt prieteni buni și parteneri de încredere. În ultimii 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, s-a cunoscut o dezvoltare constantă a relațiilor bilaterale în spiritul egalității, încrederii reciproce sincere și cooperării reciproc avantajoase pentru a promova schimburile chino-moldovenești și cooperarea în diverse domenii, unde au obținut rezultate fructuoase. Partidul Comunist Chinez, guvernul chinez și poporul chinez sunt dispuși să fortifice schimburile cu guvernul Republicii Moldova, precum și cu oamenii și partidele prietenoase din Moldova, pentru a aprofunda cooperarea, a consolida prietenia și a construi împreună o comunitate pașnică, dezvoltată și prosperă cu un destin comun pentru întreaga omenire.

Suggest To A Friend:   
Print