Cerinţe generale fotografie pentru viză
2017/01/05

Cerinţe generale fotografie pentru viză

 

- Şablon: După cum este indicat în exemplul de fotografie digitală şi cea de hîrtie.

- Domenisuni: Fotografia digitală cu dimensiuni între 354 pixeli (l) X 472 pixeli (L) şi 420 pixeli (l) X 560 pixeli (L). Fotografia de hîrtie trebuie sa corespundă dimensiunilor de 33mm (l) X 48mm (L).

- Spaţiu de culoare: RGB 24 bit

- Cerinţe imagine: JPEG cu dimensiunile: 40 KB - 120 KB.

- Cerinţe faciale: Solicitantul este obligat să stea cu partea frontală la camera cu trăsaturile feţei clar vizibile. Expresia feţei trebuie să fie una neutră, ochii deschişi, gura închisă şi să se vada urechile solicitantului. Nu trebuie să existe nici o denaturare facială a caracteristicilor feţei. Nici un obiect străin nu trebuie să existe în fotografie (jucărie, mînă sau altă persoană). Ochelarii se permit doar în cazurile în care lentilele nu sunt colorate, nu prezintă semne de strălucire, umbre sau ascund ochii. Poziţia capului:  20 0 pentru înclinare stânga sau dreapta (rotaţie) şi  25 0 pentru înclinarea sau ridicarea capului.

- Acoperirea capului: pălăriile sau alte accesorii de acoperire a capului sunt permise doar în cazul în care sunt purtate din motive religioase şi nu ascund nici una din caracteristicile faciale.

- Calitatea fotografiei: Fotografia nu trebuie sa fie deteriorată sau să posede impurităţi, să nu persiste nici o lumină de fundal sau faţa să fie acoperită de umbră. Fotografia nu trebuie să fie prea luminoasă sau prea întunecoasă. Faţă trebuie să fie centrată în fotografia respectivă cu toate caracteristicile clar vizibile şi cu un ton natural al pielii. Efectul de ochi roşii nu este admis in fotografie.

- Mărimea capului şi indicaţii în fotografia de hârtie: lăţimea capului trebuie să fie între 15 mm şi 22 mm, iar înălţimea capului, măsurată de la baza bărbiei pînă la creştetul capului, ar trebui să fie între 28mm şi 33mm. Spaţiul dintre creştetul capului şi marginea superioară a fotografiei trebuie să fie între 3 mm şi 5 mm. Spaţiul dintre bărbie şi marginea inferioară a fotografiei trebuie să fie 7 mm.

- Fundal şi margini: Fundalul fotografiei trebuie să fie de culoare albă sau aproape albă fără oarecare chenar pe marginile fotografiei.

- Fotografia trebuie să fie una recentă, şi nu depăşeste perioada de 6 luni.

Suggest To A Friend:   
Print