Ambasadorul Yan Wenbin a prezentat copiile scrisorilor de acreditare
2022-01-10 21:10

Astăzi Ambasadorul agreat al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin a prezentat copiile scrisorilor de acreditare Directorului Protocolului Diplomatic de Stat al MAEIE, Mihail Barbulat.

Cu această ocazie, Ambasadorul Yan Wenbin a apreciat prietena tradițională dintre China și Moldova. În cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state, relațiile chino-moldave au cunoscut o dezvoltare stabilă, iar colaborările din diferite domenii au obținut realizările fructuoase. Yan și-a mai exprimat disponibilitatea de a depune eforturi împreună cu prietenii din diverse sfere al Moldovei să aprofundeze colaborările bilaterale și să aducă mai multe beneficii ambelor popoare.

La rândul său, domnul Barbulat l-a salutat pe domnul Yan în noua funcția. A subliniat că Moldova acordă o deosebită atenție dezvoltării relațiilor moldo-chineze și este recunoscătoare pentru ajutorul oferită de China pentru sprijinirea dezvoltării economice și sociale a Moldovei. Ministerul Afacerilor Externe și Integrității Europene al Republicii Moldova este dispusă să ofere asistență în activitatea domnului Ambasador, precum și a Ambasadei, în Republica Moldova.


Suggest To A Friend:   
Print