Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova a publicat pe site-ul Agenției de presă Infotag un articol semnat cu titlul „ Bun venit la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 "
2021-08-24 23:02

 

La data de 23 august 2021, Agenția de presă Infotag a publicat un articol semnat al E.S. Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, cu titlul „Bun venit la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 ". Textul complet se găsesește mai jos:

Recent au fost încheiate Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, sportivii din China și Moldova au muncit din greu și au obținut rezultate excelente. Cu acest prilej, aș dori să le exprim tuturor sportivilor moldoveni care au câștigat medalii și rezultatele bune, cele mai sincere felicitări.

Pornind de la Jocurile Olimpice actuale, deviza olimpică a cunoscut noi schimbări și conotații mai bogate, adică „mai rapid, mai înalt, mai puternic și mai unit". „Mai uniți" nu doar interpretează spiritul competitiv al individului, ci arată și conceptul de colaborare al unei echipe și chiar al întregii omeniri. Este o transcendență de sine și o sublimare a spiritului olimpic și este, de asemenea, o „chemare" comună pe care omenirea a emis-o în fața epidemiei răspândite.  Așa cum a spus domnul Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, „Nu contează cât de lung este acest tunel întunecat, împreună vom merge până la capăt, pentru că flacăra olimpică este lumina de la sfârșitul tunelului". Spiritul de solidaritate susținut de olimpiadă și ideea susținută de China de a construi o comunitate umană cu un destin comun, sunt extrem de compatibile. Ca o comunitate cu un destin comun, omenirea ar trebui să se unească și să meargă mână în mână pentru a face față provocărilor fără precedent.

La 4 februarie 2022, la Beijing va avea loc cea de-a 24 ediție a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă, astfel Beijing devenind pentru a doua oară gazda Jocurilor Olimpice (JO de vară din 2008 și JO de iarnă din 2022) , întâmpinând sportivi din întreaga lume. Salutăm sincer sportivi moldoveni talentați să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, luând această ocazie ca să sporească unitatea și prietenia dintre oamenii celor două țări, să consolideze schimburile și cooperarea dintre cele două state în domeniul sporturilor jucate pe gheață și zăpadă și să învețe unul de la celălalt. Se speră că sportivii celor două țări vor aduce noi realizări în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor susține conceptul de „verde, partajare, deschidere și  integritate". Verde se referă la susținerea pe deplin a conceptului de prioritate ecologică, conservarea resurselor și respectarea mediului. Locurile nou construite pentru proiectele de gheață și locurile fără concurență vor îndeplini standardul de construcție ecologică de trei stele. Toate locurile de concurs vor folosi 100% energie electrică verde și cele patru locații ale proiectului de gheață vor folosi cea mai ecologică tehnologie de fabricare a gheții, cu emisii de carbon apropiate de zero. Partajarea se referă la promovarea dezvoltării coordonate a Beijingului și a zonelor înconjurătoare, accelerarea creării unei centuri de turism cultural sportiv și popularizarea energică a educației olimpice, astfel încât oamenii să poată beneficia de aceasta.  Deschiderea înseamnă că China salută delegațiile din întreaga lume să participe activ, să consolideze cooperarea sportivă și schimburile culturale, să promoveze spiritul olimpic și învățarea reciprocă și să meargă în comun către obiectivul „mai înalt, mai rapid, mai puternic și mai unit" . Integritatea se referă la lucrul împreună cu statele membre pentru a consolida lupta împotriva corupției, pentru a consolida procesul de supraveghere a toleranței zero pentru problemele de dopaj, pentru a depune eforturi pentru a realiza găzduirea interesantă și economisitoare a Jocurilor și a se asigura că Jocurile Olimpice de iarnă sunt la fel de pure și impecabile ca gheața și zăpada.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor fi, de asemenea, primele Jocuri Olimpice care vor implementa „Agenda Olimpică 2020" pe tot parcursul procesului, de la licitație, pregătire până la găzduire.  În ciuda impactului epidemiei, China a muncit din greu pentru a depăși dificultățile. Toate locurile de concurs pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost finalizate conform programării până la sfârșitul anului 2020, iar alte pregătiri se desfășoară fără probleme și în ordine. Vom lucra împreună cu toate țările și organizațiile sportive internaționale pentru a găzdui olimpiade de iarnă „simple, sigure și incitante", să obținem deschidere, toleranță și cooperare câștig-câștig, astfel încât spiritul de unitate să fie continuat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Un nou capitol este scris în procesul de promovare a construirii unei comunități cu un destin comun pentru omenire!  

Bine ați venit la Beijing, și realizați-vă visul în acest oraș al olimpiadelor duble!

Suggest To A Friend:   
Print