Notificare privind implementarea oficială a îmbarcării pasagerilor străini la zborurile către China, cu un test negativ pentru COVID-19
2020-08-26 15:31

     Pentru a asigura sănătatea și siguranța călătorilor internaționali și a reduce riscul de răspândire transfrontalieră a epidemiei, conform cerințelor din „Anunțul privind îmbarcarea pasagerilor la zboruri către China, cu un certificat negativ de testare a acidului nucleic pentru COVID-19" emis de Administrația Aviației Civile, Administrația Generală Vamală și Ministerul Afacerilor Externe al R.P. Chineze pe 20 iulie, măsurile specifice pentru implementarea practicii de îmbarcare a pasagerilor străini (cu altă naționalitate decât cea chineză) la zborurile către China din Moldova cu un certificat de test negativ cu acid nucleic pentru COVID-19 sunt următoarele:

1. Cerințe generale

    Începând cu 1 septembrie 2020, pasagerii străini care zboară către China din Moldova trebuie să facă testul acidului nucleic pentru COVID-19 la o agenție de testare desemnată de Ambasada Chinei în Moldova (http://md.chineseembassy.org/chn/gdxw/t1800203.htm) în termen de 3 zile înainte de îmbarcare, să solicite o declarație stării de sănătate cu certificatul de testare a acidului nucleic negativ, iar compania aeriană va verifica pasagerul înainte de îmbarcare.

2. Procedura de solicitare a declarației stării de sănătate pentru cetățeni străini

    Faceți testul acidului nucleic pentru COVID-19 la o agenție de testare (http://md.chineseembassy.org/chn/gdxw/t1800203.htm) desemnată de Ambasada Chinei în Moldova. După obținerea certificatului cu rezultatul negativ al testului acidului nucleic, trimiteți copia scanată a certificatului negativ, copia scanată a paginii principale din pașaportul valabil și declarația de sănătate a solicitantului completată și semnată (http://md.chineseembassy.org/eng/lsqz/Ai/t1801089.htm) la adresa electronică desemnată a Ambasadei R.P. Chineze (tochina2020@mail.ru). După ce Ambasada R.P. Chineze va examina și va aproba solicitarea, copia scanată a declarației de stare de sănătate va fi trimisă înapoi solicitantului prin e-mail, solicitantul va tipări personal declarația și o va prezenta la aeroport. În caz că solicitanții vor expedia copii neclare ale documentelor sau vor expedia tardiv și asta va rezulta în blocarea la îmbarcare, reținere, responsabilitatea va fi asumată de solicitanți.

3. Observații speciale

a) Pasagerii străini care pleacă din Chișinău și iau zboruri către China printr-o țară terță, trebuie să citească cu atenție aceste reguli. Dacă nu puteți face la timp testul acidului nucleic și nu puteți obține certificatul de test negativ și nu dețineți o declarație de sănătate valabilă înainte de îmbarcare, înseamnă că temporar nu sunteți eligibil pentru zbor și trebuie să schimbați sau să reglați itinerarul.

b) Pasagerii străini care zboară către China, cu plecarea din Moldova și tranzitează prin țări care au implementat deja necesitatea de îmbarcare cu un certificat negativ test de acid nucleic pentru COVID-19 (https://hr.cs.mfa.gov.cn/help_two/help-two/gj.htm lista este actualizată constant), vor fi, de asemenea, verificați la deținerea unei declarații de sănătate confirmată și ștampilată de Ambasada Chinei în timpul tranzitării. Vă rugăm să vă asigurați că declarația de sănătate este valabilă în momentul transferului, în caz contrar, puteți fi blocat la locul de transfer, rezultând în reținere și alte consecințe.

c) Începutul perioadei de valabilitate a declarației de stare de sănătate este data de eliberare a certificatului de testare a acidului nucleic. Vă rugăm să îl trimiteți la adresa electronică desemnată a Ambasadei Chinei cât mai curând posibil după obținerea certificatului de testare a acidului nucleic. Încercați să evitați expedierea certificatului de testare în ziua îmbarcării, pentru a nu afecta itinerarul personal.

d) Vă rugăm să urmați cu strictețe cerințele și să trimiteți la Ambasada Chinei în Moldova un certificat de testare a acidului nucleic valid și real eliberat de o agenție de testare desemnată de către Ambasadă. În cazul în care se constată că certificatul de testare a acidului nucleic este emis de o agenție de testare care nu a fost desemnată de Ambasada Chinei în Moldova sau dacă declarația de sănătate este falsificată, partea în cauză va asuma responsabilitatea pentru consecințele care vor urma.

                                                                                                                                                    Ambasada Republicii Populare

                                                                                                                                                    Chineze în Republica Moldova

                                                                                                                                                    26. 08. 2020

Suggest To A Friend:   
Print